Skip to content

Papa Stereo: Papa Stereo (EP)

oktober 4, 2009

papa stereo

Det syder og bobler i den danske undergrund. Gang på gang presser nye bands sig på for at komme op til overfladen og bryde igennem den cementerede mainstreammusiks tykke lydmur. Og et af disse bands er danske Papa Stereo.

Nogle mener, at ens musiksmag dannes i teenageårene. Det er måske derfor heller ikke underligt, når jeg hører min far med et nostalgisk blik i øjet hævde, at der ikke har været noget ordentlig musik siden Beatles og Rolling Stones. Det var den gang, der stadig var noget, som hed rejsegrammofonen, og transistoren var det nyeste nye.

Som repræsentant for den anden side af generationskløften synes jeg naturligvis, at han er håbløs gammeldags. Men måske ender jeg med at være lige så forstokket, i mine egne børns øjne og ører.

Men der er nu et eller andet dragende ved fortiden, hvilket Papa Stereo tilsyneladende også synes. På forsiden af bandets første mini-EP, som simpelthen bare hedder Papa Stereo, er der således et billede af en gammel transistorradio a la den slags, mine forældres generation lyttede til musik på i deres unge dage (se øverst). Papa Stereos rødder står da også solidt fæstet i rockæstetikkens musikalske muld.

Mini-EP’en består af bare tre numre. Det første Following your Nose byder på forvrænget vokal oven på en pumpende bund af bas, trommer, guitar, hammond og theramin. Og tankerne ledes hen på et band som Franz Ferdinand.

Herefter følger to numre, som begge kunne have været noget U2 havde lavet, vel at mærke dengang de stadig var unge og interessante. Det første af de to Turn Around byder Bono-isk vokal af bandets forsanger Frederik Lerche, der ligger som svøbt i silke i Simon Wærlings velvalgte 70’er-corny synth-lyde.

EP’ens sidste nummer Mary Change er et episk nummer som udvikler sig fra en stille nærmest rock-ballade a la U2, og langsomt tilføres mere og mere energi og kant, for til sidst at slutte i en smuk instrumental outro. Nummeret som helhed er modent og velspillet (og -sunget) hele vejen igennem og denne anmelders absolutte favorit.

Med kun tre numre er det desværre lidt svært at danne sig et helhedsindtryk af bandet, og det er lige underkanten at præsentere for sine lyttere. Især når man hverken på bandets bandbase eller myspace side kan finde mere musik. Til gengæld er hvert nummer på EP’en veludvalgt og af høj kvalitet.

Papa stereo har selv stået for at mixe albummet, og produktionen fejler ikke noget. Men lige netop Turn Around og Mary Change kalder næsten på dyr produktion i et stort studie. Så selvom jeg normalt er stor fortaler for DIY-projekter, så er det ligefør at jeg ville ønske for Papa Stereo, at de blev samlet op af et Major label, som har pengene til at finansiere sådan en produktion. Faren er dog som altid, at det sker på bekostning af bandets egne idéer, hvilket ville være fantastisk ærgeligt.

Papa Stereo formår med en blanding af musikalske referencer til 70’ernes og 80nes rockgiganter og kontemporære kunstnere at ramme en nutidig og relevant sound med rødder i tidligere årtiers rockæstetik. En ikke helt usund cocktail, så længe håndværket er i orden. Og det er det hos Papa Stereo.

Papa Stereo består af Malte Y. Madsen (vokal, guitar, samples), Simon D. Wærling (keyboard og synths), Mads O. Sander (trommer og samples), Frederik A. Lerche (bas og vokal).

Næste gang bandet kan opleves live er til en rockgudstjeneste tirsdag den 27. oktober 2009 klokken 20:00 i Trinitatis kirke ved Rundetårn.

For yderligere oplysninger se:

www.myspace.com/papastereo

www.bandbase.com/papastereo

Reblog this post [with Zemanta]
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: