Skip to content

Gode tips til hvordan man tjener penge på merchandise

august 25, 2009

De store omvæltninger i musikbranchen de seneste år har som ofte nævnt her på bloggen haft stor betydning for den etablerede pladebranche. Men også musikerne skal nu til at indstille sig på, at varetage flere og flere opgaver selv. Langt størstedelen af alle bands står i dag selv for produktionen af albums, som de så pusher til et pladeselskab for at få en distributionsaftale indenfor detailhandelen, samt PR og anden markedsføring.

Det er således ved at gå op for en mangfoldighed af bands, at de bliver nødt til betragte deres band som et firma – og altså deres musik som en vare. En rolle de fleste kunstnere dog stadig er alt for uvillige og måske bange for at acceptere, og som de har været vandt til blev varetaget af et pladeselskab – som ofte tog sig alt alt for dyrt betalt for arbejdet. Musikeres selvbevidst er stadig i høj grad præget af en romantisering omkring hvad det vil sige at være kunstner. En illusion der dog sjældent holder stik i virkeligheden, hvis der skal andet end vandgrød på bordet.

Derfor er det også så dejligt befriende, når nogle tør tage bladet for munden og købmandskasketten på, som fyren i nedenstående video. Videoen byder på en hel masse rigtig gode konkrete tips til, hvordan man kan skrabe ekstra indkomst sammen via salg af merchandise til koncerter, via webpages osv.

Så kom ned af kunstnerpiedestalerne og mød Jeres fans i øjenhøjde og sælg dem en t-shirt eller en eller anden lille sjov dims, så koncertoplevelsen kan forlænges hjemme på teenageværelserne.

Reblog this post [with Zemanta]
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: