Skip to content

Bag Musikken: Nyt Social Networking site for folk bag musikken i Danmark

august 25, 2009

bagmusikken

For kort tid siden startede et nyt dansk networking site op for folk, som arbejder med musik. Skaberne af sitet er folkene bag det nye københavnsk baserede PR-bureau Yourwaves – Torben Eik og Martin Ibsen (jeg vil inden for kort tid bringe et interview med Eik og Ibsen om opstarten af Yourwaves og Bag Musikken). Du kender måske allerede de to herrer, da de begge tidligere har gjort sig bemærket som medlemmer af Musikparlamentet og som aktive på musikersitet Bandbase.dk, ligesom Eik længe har været en markant personlighed i den danske musikblogosfære med sin blog Organgrinder. Eik og Ibsen har desuden oprettet bloggen making-waves.dk for alle der er interesserede i at læse om og deltage i debatter om online markedsføring. – En god og gratis mulighed for at få et par fif med på vejen fra folk der ved, hvad de taler om.

Eik og Ibsen beskriver selv siden således: “Bag musikken er et et moderne web 2.0 fællesskab – et “socialt netværk” á la Facebook eller LinkedIn. Det betyder at det er brugerne, der skaber indholder og sætter dagsordenen. Det unikke ved siden er at den er skabt af, og for folk, der arbejder med musik. Det handler om networking, samarbejde og ideudvæksling i en branche, der har brug for professionalisering. Brug siden til at finde samarbejdspartnere, sparringspartnere eller ligefrem kunder. Al slags annoncering og reklame, der formidles i en ordentlig og “spam-fri” tone er velkomment. – Alle er velkomne på siden og alle kan oprette sig som bruger.

Ud over muligheden for at udvide sit netværk og danne sig et overblik over branchen, rummer siden også andre fordele. Forskellige grupper specialiserer sig en større og mindre grene indenfor musikbranchen og du er altid velkommen til at oprette en gruppe selv – eller foreslå en vi skal oprette. I forummet kan man starte en diskussion, stille et spørgsmål, eller annoncere efter noget eller nogen man søger.

Via diskussionsforaet, i grupperne og på bloggen håber vi at skabe en vidensbank med ideer, inspiration, anbefalinger, links, billeder og videoer, som frit kan benyttes af brugerne på Bag Musikken. Emnerne på  Bag Musikken er bl.a: Markedsføring, Promovering, Booking, Management, Distribution, Salg og Finansiering.

Bag Musikken er skabt for at dække et behov i musikbranchen. Vi synes der manglede et forum for networking, erfarings-udveksling og samarbejde i musikbranchen. Musik er et område der er drevet af passion, gåpåmod og vision. Hver dag bliver der tænkt kreativt og på Bag Musikken håber vi at skabe et miljø, hvor man kan dele sin viden og sine erfaringer med andre og samtidig tilegne sig nye teknikker og redskaber.”

Udover dette kan du også oprette din egen online-butik og sælge musik, videoer og merchandise direkte fra siden.

Sitet er seriøst og professionelt lavet og det er helt rigtigt spottet af de to herrer, at der har været et behov for netop sådan et site i Danmark. Sitet er stadig i en beta-test fase, men er allerede rigtig godt besøgt, og jeg er sikker på, at de vil blive glade for gode konstruktive forslag til forbedringer. Så hermed en anbefaling til straks at besøge Bag Musikken og oprette dig som bruger.

Reblog this post [with Zemanta]
Bag musikken er et et moderne web 2.0 fællesskab – et “socialt netværk” á la Facebook eller LinkedIn. Det betyder at det er brugerne, der skaber indholder og sætter dagsordenen. Det unikke ved siden er at den er skabt af, og for folk, der arbejder med musik. Det hanlder om networking, samarbejde og ideudvæksling i en branche, der har brug for professionalisering. Brug siden til at finde samarbejdspartnere, sparringspartnere eller ligefrem kunder. Al slags annoncering og reklame, der formidles i en ordentlig og “spam-fri” tone er velkomment. – Alle er velkomne på siden og alle kan oprette sig som bruger.

No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: