Skip to content

Pomplamoose VideoSongs

august 9, 2009

pomplamooseGang på gang bliver jeg overrasket over mangfoldigheden af musikalske genistreger på internettet. I dag faldt jeg således over den amerikanske duo Pomplamoose, som består af Jack Conte og Nataly Dawn. Og jeg må indrømme, at jeg med det samme faldt pladask for Nataly Dawns smukke stemme og fraseringer, sans for atonale melodilinjer, som på en eller anden underfundig måde afspejles i hendes både yndefulde, femine men til tider også dejligt nørdede ydre. Tilsæt så multi-instrumentalist og musikalsk idé-troldmand Jack Conte, og du har en giftig musikalsk cocktail, fyldt med både opfindsomhed, indhold, kvalitet, glæde, leg, finurlighed og ikke mindst talent, som går lige i blodbanerne på én.

Men også måden hvorpå duoen har valgt er præsentere musikken er nyskabende. Pomplamoose har nemlig opfundet en ny form for medie kaldet VideoSongs.

En VideoSong er en fusion af medierne video og musik. En VideoSong er altså ikke at betragte som en musikvideo, som skal fungere som reklamesøjle for et album eller en single. Og ej heller er det en CD eller en mp3 (selvom musikken dog er tilgængelig som mp3). En VideoSong er formatet duoen har valgt at udgive deres musik i.

Duoen har opstillet to dogmeregler for VideoSongs-formatet. Den første regel er, at du ser i videoen, er også det du hører i videoen. Dvs. ingen lip-syncing for hverken instrumenter eller vokal. Den anden regel er, at video’en skal vise hvert instrument, som bliver spillet i det pågældende nummer mindst én gang. Dvs. ingen skjulte lyde. De to dogmer er med til dels at give musikken et live-agtig præg i kraft af, at vi kan se og høre det musikerne spiller, uden at det hverken er kvantiseret, pitch-correct’et eller på anden måde renset for urenheder i mix-fasen. Desuden gør kombinationen af de to dogmeregler, at musikken får en særlig karakter af at være transparent og autentisk. Når musikken så i sig selv er både original og idérig, så går både musik og billede op i en højere enhed.

Nedenunder er givet et par eksempler fra Pomplamooses første album kaldet Pomplamoose VideoSongs. Tag en lytter – eller en kigger – eller begge dele…

Besøg projektets YouTube Channel her: http://www.youtube.com/pomplamoosemusic

Besøg projektets MySpace side her: http://www.myspace.com/pomplamoosemusic

Besøg projektets officielle website her: http://www.pomplamoose.com/

Reblog this post [with Zemanta]
One Comment leave one →
  1. august 11, 2009 9:18 am

    Det er rigtig udemærket! Det er fedt med koncepter, der søger nye veje inden for konventionerne og hvor udtrykket vinder så meget ved det. Internettet er sgu’ en herlig størrelse…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: