Skip to content

Copenhagen Jazz Festival 2009

maj 27, 2009

CJF2009 plakatsmVigtig opdatering 23/06/09: Vokaljazz ensemblet Touché har informeret mig om, at deres koncert nu er blevet rykket, og at de i øvrigt er blevet glemt i det officielle program for jazz-festivalen. Virkelig ærgeligt, da ensemblet absolut repræsenterer toppen af danske vokaljazz-ensembler, og er det eneste som har en besætning, der faktisk kan gøre det ud for et vokal-bigband!

Jeg bringer derfor de rigtige oplysninger om koncerten her: Koncerten finder sted tirsdag d. 7. juli i Kulturhuset på Islandsbrygge kl. 22.10. Koncerten er (så vidt jeg husker) heller ikke længere en del af Politiken Plus arrangementet. Spred budskabet… de er absolut værd at opleve!!!

Så er programmet for Copenhagen Jazz Festival anno 2009 blevet offentliggjort. Festivalen finder i år sted i dagene mellem fredag d. 3 og søndag d. 12 juli. Programmet kan fra på fredag af købes på de fleste S-togsstationer i hovedstadsområdet. Hermed er startskuddet for den 31. udgave af Copenhagen Jazz Festival skudt i gang.

De overordnede temaer for festivalen i år bliver:

Giant Jazz. Her præsenteres de store navne i prestigekoncerter i Glassalen i Tivoli eller på Gamle Scene. I år kan man finde navne som Chick Corea, Blind Boys of Alabama, Bajofondo, Yusef Lateef og Sing The Truth. Sidstnævnte er et særligt tribute projekt til sangerinden Nina Simone og inkluderer Dianne Reves, Angelique Kidjo, Lizz Wright og Simone (Nina Simones datter). Lige netop Sing The Truth finder dog sted i Koncerthusets Studie 1.

Something else. Idéen med Something Else er at forsøge at skubbe til folks opfattelse af hvad jazz er for en størrelse, og inkluderer navne, man måske ikke umiddelbart ville forbinde med jazz’en – i hvert fald i dens traditionelle form. Hovednavnet er den svenske sanger og guitarist José Gonzalez. Af andre optrædende kan nævnes The Crooked Spoke, Er De Sjældne?, den britiske electronica-artisten Jon Hopkins og amerikanske Daedelus. Jazzfestivallens åbner i år på Gamle Scene med netop en Something Else dobbeltkoncert med dj-kollektivet Den Sorte Skole, samt Thomas Blachman’s The Pulse.

Jazz By the Sea. På Islands Brygge afholdes en koncertrække for publikum, som ikke lige er jazz aficionados. Her kan man i år finde kunstnere som Lars H.U.G., Hanne Boel, Lisa Ekdahl, Ib Glindemann’s orkester, Jakob Dinesen Trio og Ginman/Blachman/Dahl.

Europæisk og Nordisk Jazz på Diamanten. Det Kongelige Bibliotek er igen i år rammen om en række jazz-koncerter, som primært vil være forbehold Europæisk og Nordisk Jazz. I år optræder blandt andre Enrico Pieranunzi, John Taylor, Marilyn Mazur, Arild Andersen og Carsten Dahl.

Jazz under åben himmel. En af de mest fantastiske ting under jazzfestivalen er at gå en tur gennem Københavns gader og stræder og parker og torve og lytte til en masse af den fremragende gratis jazz, som også igen i år er repræsenteret på festivalen. Tag et kig forbi Gråbrødre Torv, som i år har fokus på danske jazzkomponister og er sponsoreret af KODA, Frue Plads, Vandkunsten, Ørstedsparken, Charlotte Ammundsens Plads, Charlottenborg og ikke mindst Kongens Have. Sidstnævnte åbner på festivallens 2. dag.

touche_smallAlt det ekstra spændende. I Christianskirken på Christianshavn kan man blandt andet opleve det fremragende danske vokal-bigband ensemble Touché i forbindelse med et Politiken Plus-arrangement (NB! Se opdatering øverst). På plænen i Tivoli kan man opleve blandt andet Dee Dee Bridgewater, George Duke og Tivolis Bigband featuring ingen andre end Rick Astley. Og i Haveselskabets Have kan man opleve John Scofield & The Piety Street band, danske Sinne Eeg, samt den cubanske stjernepianist Roberto Fonseca.

Jazz for Kids. I Østre Anlæg lige bag Statens Museum for Kunst bydes der i år på fem dage med børnejazzkoncerter, børnekunst-workshops, samt nye tiltag som Syngelyst og Stella Polaris for Kids.

Copenhagen Jazzhouse. Spillestedet byder i år på et 10 dages program med blandt andet en hyldest til Ben Webster. Udover dette kan man opleve Curtis Stigers, Tako Lako, Hessachess Organ Trio og Ibrahim Electric.

Danish Jazz On The Air. DR’s P2 er igen på banen og sender blandt andet live fra Sing The Truth-koncerten. Og i DRs Studie2 optræder kunstnere som Maria Laurette Friis med blandt andet det oprindelige Tys Tys og Katrine Madsen afgiver en cd-release koncert.

Copenhagen Jazz Hotspot @ Pressen. Ligesom sidste år vil der i år i Pressen være et hotspot, hvor festivalgæster kan få nye vinkler på festivalen i form af liveinterviews, pladesalg, filmforevisninger, paneldebatter, livekoncerter m.m. Her kan man i år blandt andet opleve Marie Fisker fortolke Velvet Underground, Poul Dissing, Aaron Parks, Hans Ulrik og Ibrahim Electric.

For yderligere information se Jazzfestivalens hjemmeside.

Kilde: Jazzfestivalens hjemmeside.

Reblog this post [with Zemanta]
2 kommentarer leave one →
 1. Bent E. Christensen permalink
  juni 27, 2009 1:17 pm

  Hvordan får jeg fat i programmet for Festivalen 2009 ?

 2. juni 27, 2009 2:26 pm

  Hej Bent.

  Info’en du søger står i begyndelsen af indlægget, men her kommer det lige igen 🙂

  Programmet kan købes på de fleste S-togsstationer. Alternativt kan du også læse nærmere på jazz-festivallens hjemmeside. Linket burde virke igen (de havde ændret det, så mit link til deres side ikke længere virkede).

  God festival

  Jan

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: