Skip to content

Fire af landets musikkonservatorier fusioneres og bliver til to

maj 12, 2009
Vestjysk Musikkonservatorium

Vestjysk Musikkonservatorium

Som et led i Flerårsaftalen for Kulturministeriets videregående uddannelser for 2007-2010 er det nu blevet besluttet, at landets seks nuværende musikkonservatorier i fremtiden skal skæres ned til kun at være fire. Det besluttede forligspartierne (som omfatter regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre) som stod bag aftalen i dag.

Musikkonservatorierne Det Jyske Musik­konservatorium og Nordjysk Musikkonser­vatorium fusioneres pr. 1. januar 2010, og fra samme dato vil der ske en fusi­on mellem Det Fynske Musikkonservatori­um og Vestjysk Musikkonservatorium samt Skuespillerskolen ved Odense Teater.

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Rytmisk Musikkonservatorium er ikke berørt af sammenlægningerne.

Aftalepartierne drøftede desuden mulighederne for en fusion mellem Kunstakademiets Arkitektskole og Danmarks Designskole, dog uden at nå til enighed. Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og regeringspartierne tilkendegav, at de er positive stemte overfor en sådan fusion, mens De Radikale og SF vil vente med at tage stilling.

Indtil videre er der tale om en faglig og administrativ fusion. Helt præcist hvordan sammenlægningen kommer til at foregå og hvilken indflydelse det vil få på de elever, som allerede er optaget på uddannelserne er stadig uvist, men der vil blive tilrettelagt en fusionsproces, hvor de studerende og ansatte på de pågældende videregående uddannelser vil blive inddraget. I selve aftalen kan man således læse, at der skal fortsat være udbud af konservatorieuddannelser svarende til det nuværende aktivitetsniveau i Esbjerg og Odense og Århus og Aalborg, samt at fusionen ikke har et besparelsesformål, men alene har til hensigt at styrke kvaliteten af Kulturministeriets videregående uddannelser.

Kulturminister Carina Christensen siger: ”Jeg glæder mig over, at der er enighed om at iværksætte fusioner på konservatorierne, som det er anbefalet i strukturudvalgets rapport. Målsætningen er at samle konservatoriernes kræfter om at skabe de bedst mulige videregående uddannelser på musikområde. Til gavn for de studerende og dansk kulturliv. Jeg er samtidig glad for at konstatere, at der op til en ny aftaleperiode for Kulturministeriets videregående uddannelser tegner sig et bredt politisk flertal for at iværksætte en fusion af Danmarks Designskole og Kunstakademiets Arkitektskole. Derfor vil jeg nu igangsætte arbejdet med at forberede fusionen af de to institutioner i en samlet institution på Holmen.”

Læs mere om aftalen på Kulturministeriets hjemmeside.

Kilde: Kulturministeriet

Reblog this post [with Zemanta]
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: