Skip to content

RiP: A remix manifesto (dokumentarfilm)

maj 5, 2009

rip-a-remix-manifestoRiP: A remix manifesto er en dokumentarfilm i stil med den danske ditto Good Copy – Bad Copy. RiP er lavet af den canadiske dokumentarfilminstruktør Brett Gaylor, som også er skaberen af videoremix-community’et opensourcecinema.org, hvis brugere også har bidraget til filmen.

Således har man på opensourcecinema.org fra filmens første dag kunne finde footage, som alle kan remixe. Tanken er, at det skal være muligt for alle at bidrage til filmen. På adressen http://www3.nfb.ca/webextension/rip-a-remix-manifesto/ kan du således se alle afsnit hver for sig, og høre instruktøren opfordre til, at være med til at skabe en version 2.0 af filmen, som vil blive vist på SXSW første gang. Desuden kan du bidrage til filmens soundtrack her: http://ccmixter.org/rip

I filmen ser Gaylor – i bedste medie-mash-up stil – nærmere på implikationerne ved copyright i den digitale tidsalder. Filmens hovedperson er atter engang Gregg Michael Gillis aka mash-up kunstneren og DJ’en Girl Talk. I filmen finder vi desuden skaberen af Creative Commons Lawrence Lessig, Brasiliens kulturminister Gilberto Gil og pop- og kulturkritiker Cory Doctorow.

Filmen indtager en copyleft holdning til problematikkerne ved den nuværende og på mange måder forældede copyright-lovgivning, og er absolut værd at se. Og hermed da også en opfordring til at deltage i projektet.

Reblog this post [with Zemanta]
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: