Skip to content

Onde troldmænd indtager Koncerthuset i DR Byen

marts 22, 2009

saruman-rocksDen onde troldmand Saruman fra Ringenes Herre film-trilogien, også kendt som Christopher Lee, har sagt ja til at rollen som fortæller ved fire kommende ‘The Lord of the Rings’-koncerter i Koncerthuset i DR Byen.

Den 86-årige skuespiller skal bl.a. til at føre publikum igennem et bud på musikken til filmatiseringen af Tolkiens ‘Hobbitten’, der er forhistorien til Ringenes Herre trilogien, hvor vi følger en midaldrende Bilbo Baggins eventyrlige rejse til ‘The Lonely Mountain’ for at dræbe dragen ‘Smaug’ og genindtage bjerget og få dragens skat. Undervejs møder Bilbo blandt andet Gollum og erhverver sig ringen ‘The one ring’, som danner grundlaget for Ringenes Herre-trilogien. Det er den mexicanske instruktør Guillermo del Toro, der bl.a. har instrueret Blade II, Hellboy I+II og Pan’s Labyrint, der skal instruere filmene.

Koncerterne bliver dog først og fremmest de velkendte temaer fra Ringenes Herre film-trilogien, der er komponeret af Howard Shore, Enya og Annie Lennox, og som opføres i stor symfonisk udgave af DR UnderholdningsOrkestret med hjælp fra The Tolkien Ensemble, DR Koncertkoret, Kurt Ravn, Povl Dissing, Tom McEwan, Nick Keir fra The McCalmans og m.fl.

DR UnderholdningsOrkestret fremførte første gang musikken fra filmene ved DR Slotskoncerterne i 2005 med stor succes, og denne gentages altså nu i Koncerthuset i DR byen ved fire allerede udsolgte koncerter fra d. 26-29 marts i år.

Dette ville jeg gerne have oplevet, men jeg havde ikke hørt om koncerten førend alt var udsolgt. Jeg synes dog det er flot at Koncerthuset har kunne tiltrække en så markant personlighed, og det kunne være spændende at høre fra nogen, der var til en af koncerterne.

Kilde: http://www.dr.dk/Koncerthuset/Om-koncerthuset/Nyheder/20090318105018.htm

No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: