Skip to content

Omsætningen for digital musik runder 100 millioner kroner

januar 13, 2009

I 2008 rundede omsætningen for salg af digital musik (i form af mp3’er osv.) 100 millioner kr. Hermed udgjorde den 19% af pladebranchens samlede salg der anslås at nå ca. 565 mio. kr. Det skriver pladeselskabernes brancheorganisation IFPI i dag. Tallene er et foreløbigt skøn baseret på indberetninger til IFPI og det endelige resultat forventes at ligge klar i februar 2009, sammen med en oversigt over hvordan fordelingen mellem dansk og udenlandsk musik udarter sig.

Dette er tæt på en fordobling i forhold til 2007, og IFPI skriver i deres pressemeddelse, at det bl.a. skyldes nye forretningsmodeller i musikbranchen – herunder TDC-Play. Det tyder altså på at en flat-fee løsninger og det at tilbyde gode alternativer til den ulovlige findeling ER vejen frem.

Man skal dog have det in mente, at der forsat sker et fald i salget af fysiske medier. Især enkelte CD’er står for skud, mens “luksuspakker” i form af bl.a. CD-bokssæt klarer sig nogenlunde. Til gengæld er salget af vinyl-albums steget med 63% i forhold til 2007, men da dette kun udgør 0.3% af det samlede salg, kan det altså ikke rykke særligt meget i det samlede regnskab.

Således er der altså stadig et samlet fald i det totale marked for indspillet musik på 8,3%. Men CD’en er som medie ved at blive udfaset, så salget af fysiske medier var at forvente, og vil fortsætte med det i de kommende år, indtil CD’en finder sin plads på samme nostalgiske hylde som vinylen. Fremtiden er i salget af de digitale formater online og den tegner nu lysere end nogensinde før.

Læs mere her

Kilde: IFPI d. 13/01/09

No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: