Skip to content

iTunes dropper DRM

januar 7, 2009

Med den nyeste version af iTunes har Apple nu langt om længe valgt at droppe den omstridte DRM kopibeskyttelse. Dette betyder, at brugerne nu kvit og frit kan kopiere musikken til musikafspilleren i bilen, windows-computeren, mp3-afspilleren, mobiltelefoner osv.  ligeså mange gange de har lyst til.

Desuden vil den nye standard på lyd-filer i AAC-formatet være på 256 kbps i stedet for de tidligere 128 kbps. Dette betyder en bedre lydkvalitet på lydfilerne. Opgraderingen af ens gamle musikbibliotek i 128 kbps til den nye standard er dog ikke gratis, så brugere skal regne med at punge ud hvis de vil lytte til allerede erhvervede numre i bedre kvalitet og uden DRM-beskyttelsen. Der bliver dog tale om et mindre gebyr (2 kr per sang, og 30% af et albumprisen per album)  for “opgraderingen”, så man slipper dog trods alt for at betale det fulde beløb for det samme musik engang til.

Endnu en milepæl er hermed nået i retningen mod et mere brugervenligt alternativ til diverse torrentsites m.m. Initiativet (hvis man kan kalde noget, der har været alt for længe under vejs) er hermed hilst velkommen.

No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: